Fördelar genom att köpa mer fond andelar när börsen gå ner?
Sök:

Fördelar genom att köpa mer fond andelar när börsen gå ner?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Fördelar genom att köpa mer fond andelar när börsen gå ner?

Hej! Nu har jag lagt  månadssparande på olika ställa med olika tillgångslag. Har månadssparande hos lysa, 6000 kr, avanza, 2000, nordnet 2000 handelsbaken 4000 , opti 500 kr.  Här är olika frågor Undrar om ni kan förklara till mig vad är fördelar att köpa ( månadsspara) när börsen gå ner dvs att har mer ande´l Undrar också om ni vet var på nätet om  man kan simulera en sparande på en valfri summa där kan man se tillväx och nedgång för att ser hur pengar utvecklas. Tack för hjälpen!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tror du att börsen kommer gå upp på lång sikt? Det gör jag. I nedgångar blir fondandelarna billigare, vilket gynnar mig som tror att de kommer öka i värde senare. För mig är det därför helt självklart att fortsätta mitt månadssparande i nedgångar.

Jag äger också lite räntefonder (genom Lysa) och där är det självklart att jag även ombalanserar portföljen vid kraftiga nedgångar på börsen. Det vill säga säljer av räntefonderna för att köpa ännu mer aktiefond när aktierna är billiga. Lysa och Opti sköter den här ombalanseringen automatiskt åt dig.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

När börsen går ner så köper du andelar billigare, i andelar så finns det en mängd aktier, du då fler aktier billigare enkelt förklarat.

För att kunna se dina pengar växa så har Jan gjort en artikel med en ”Ränta-på-ränta kalkylator” där du kan se hur dina pengar växer över tid, däremot inte nedgångar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-02 klockan 11:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.