Fördelning av en investeringskapital
Sök:

Fördelning av en investeringskapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Chrille

ställde för sedan frågan: Fördelning av en investeringskapital

jag har sparat ett belopp genom åren som ska va ett Backup konto, mitt mål var en Årslön. och i skrivande stund är det 250 000 kr vilket är 70 000 kr mer än vad jag klarar av att leva måttligt på ett år. min plan är att sprida 250 000 kr vilket är en ”safety net”  ”Buy to Hold” över följande.

50 000 kr guld (bullionvault)

50 000 kr Lysa  25000kr 90/10 25000 kr 60/40

50 000 kr  25 000 kr enligt Nybörjarportföljen 25 000 kr enligt barn 90/10

50 000 kr sparkonto med 0,65 ränta

50 000 kr spekulation vad jag själv tror t.ex. enskilda aktier, för att öva min egen investeringsförmåga.

kan jag få hjälp med nån feedback på om det känns rimligt eller motverkar det att ha utspritt sig för mycket med förvaltar avgifter.

resterande jag sparar med tiden tänkte va högrisk som pensionsparning.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är för hög risk för ett backup konto, sen verkar det alldeles för komplicerat. 20% OMXS30 och 80% XACT Obligation verkar som bättre för detta ändamål enligt mig och antagligen andra här. Eller så kan du köra Lysa 20/80.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej får jag Tillägga att jag är singel, 30 år utan bostadrätt. Och tror inte jag kommer behöva alla pengarna, så jag vill hålla det relativt safe men vill inte gå miste om avkastning. målet är att bygga en liten ”hedgefond” för mig själv.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Backup-konto är väl lite vad ”Nybörjarportföljen” är, vid oförutsägbara större händelser så finns detta kontot att plocka ifrån.

  Ha iaf en viss del som en buffert för oförutsägbara utgifter i din ekonomi som t.ex kylskåp, bil etc.

  Kolla gärna in ”Fyra-Hinkar-Strategin” för att bygga om din ekonomi så att den klarar av det mesta!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-18 klockan 17:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.