Fördelning av fonder, tar tid?
Sök:

Fördelning av fonder, tar tid?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Casper

ställde för sedan frågan: Fördelning av fonder, tar tid?

Hej, jag är väldigt ny på allt det här vad gäller sparande med fonder osv.

Men min fråga är, säg att man har ett antal olika fonder som man investerar i. Och fördelar dem olika, t.ex två fonder fördelas 10% var. Då känns det som att det kommer ta väldigt lång tid för de fonderna att växa och ta del av ränta på ränta effekten? Medans de andra man fördelar med större procent kommer att växa väldigt mycket mer.
Tänker då att investera i en fond istället borde göra att man får mer ränta på ränta effekt om man kraftsamlar i den över tid?

Min tanke är då för långtidssparande!

Med vänlig hälsning, Casper

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej så är det inte. Det är totalsumman som räknas. Skulle du av någon orsak ha två likadana fonder på 5000 kr vardera, så växer de exakt lika snabbt som en fond på 10 000 kr.

Om du tänker efter: Vår skulle överavkastningen på fonden på 10 000 kr komma ifrån?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-02 klockan 06:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.