fördelning av portfölj etf och fonder
Sök:

fördelning av portfölj etf och fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av nybörjaren

ställde för sedan frågan: fördelning av portfölj etf och fonder

Hej! Eftersom jag bor i Finland så har vi väldigt dåligt med utbud av globala indexfonder som ni rekomenderar vilket har gjort att jag siktat in mig i att investera i globala etf (blackrock iShares core MSCI world) t.ex. samt någon asien etf och sen norden och ränte i vanliga fonder såson nordnets super fonder.

Hur ska jag tänka med fördelningen är det antal fonder eller värdet? Eftersom man köper etf styckevis.

Vad tycker ni om detta expempel på månadsparande?

blackrock iShares core MSCI world UCITS ETF 1.st

blackrock iShares core MSCI EM IMI UCITS ETF 1.st

10% nordnet superfonder

25-30% räntefonder

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ser bra ut. Välj dock ETF:er med EUR som basvaluta för att slippa valutaväxla till USD på egen hand. Du kan även skippa Nordnet Superfonden om du vill. Kom ihåg att för att replikera globalt index ska MSCI EM stå för ungefär 10% av aktierna.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okej. Båda dom ETF:er jag listat säljs på tyska marknaden, eller är det nåt jag missförståt, den em heter ju USD men när jag kollar upp växlingskostnader är det 0 och den är även listad under IS3N.

  Japp lite svårt att dela upp % just när jag handlar med etf och har så lågt månadssparande men jag får helt enkelt ändra om regelbundet vilka etf:er och fonder jag handlar för att balansera upp innehavet.

  Just det där med värdet eller antalet, ska jag titta på antalet, känns ju mest logiskt? om jag handlar 1.st EM etf för 250 kr och 1.st global för 750kr har jag då 75/25 eller 50/50? Kanske dum fråga men något jag fastnat på.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nybörjaren

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-03 klockan 13:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.