Fördelning baserat på ålder i Nybörjarportföljen
Sök:

Fördelning baserat på ålder i Nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna

ställde för sedan frågan: Fördelning baserat på ålder i Nybörjarportföljen

Hej,

Jag tänkte börja placera enligt nybörjarportföljen och har en fråga gällande fördelningen.  Eftersom att jag är 27 år tänkte jag ta en något högre risk och fördela 30% i räntefonder och 70% i aktiefonder (istället för 40/60 %). Min fråga handlar om vilken typ av aktiefond som är smartast att öka i andel, globalfonder, sverigefonder eller tillväxt- och asienfonder?

/Johanna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spontant skulle jag säga globalfonder, men du skulle också kunna öka med 4/3/3-procentenheter eller liknande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag håller med Jonatan. Jag hade lagt ut det på alla fonder enligt den fördelningsprincip du valt.

  /Fredrik

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-13 klockan 12:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.