Fördelning fondportfölj på 15-20 års sikt
Sök:

Fördelning fondportfölj på 15-20 års sikt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Zlatan Softic

ställde för sedan frågan: Fördelning fondportfölj på 15-20 års sikt

Hej.

Jag skulle vara oerhört tacksam om någon slängde ett öga på denna fördelningen ?

Ser det rimligt ut ? Tar tacksam emot förslag på annan fördelning med motivering! Tack på förhand!

 

Fonder
Belopp
Fördelning

Swedbank Robur Ny Teknik A

10 %

Avanza Global

15 %

Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära

10 %

SPP Aktiefond Global A

20 %

Länsförsäkringar Global Indexnära

20 %

Spiltan Aktiefond Investmentbolag

10 %

Avanza Zero

10 %

Swedbank Robur Access Asien

5 %

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inte så pjåkigt, men jag hade gjort lite annorlunda.

Sänkt eller tagit bort Robur Ny Teknik. En högriskfond där förvaltarna hoppade av för ett tag sedan.

Tre globala indexfonder ger minimal extra riskspridning. Avanza Global räcker.

Avanza Zero är ingen bra fond. Enbart 30 aktier och dessutom inte de 30 största utom de 30 mest omsatta. SEB Indexfond är bättre. LF Indexnära Sverige eller Robur Access Sverige duger också.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Helt rätt! Märkligt att ha Robur Ny Teknik idag. Även om man tror att förvaltarna lyckats på grund av kunskap och inte tur så får man ju inte ens den kunskapen längre.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-15 klockan 13:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂