Fördelning i pensionsfond
Sök:

Fördelning i pensionsfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karim Mohammadi

ställde för sedan frågan: Fördelning i pensionsfond

Hej! Jag såg att hemsidan rekommenderade att byta pensionsfond till AP7 Såfa. Ska jag även välja 100% andel i den? om jag tror på den 100%?

Jag har inte koll på vad fördelning innebär eller betyder.

 

Karim

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Karim!

AP7 Såfa finns då endast i PPM-systemet, en del av den allmänna pensionen.
Om du inte har gjort något aktivt val där tidigare så kommer du att ha 100% i just AP7 Såfa, en väldigt bra fond över lång tid då förvaltarna får använda hävstång om dom vill.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar Robin. Då behöver jag inte göra mer i den allmänna pensionen. Jag behöver läsa på lite mer hur jag aktivt kan förvalta de andra pensionerna.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Karim Mohammadi

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-10 klockan 18:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.