Fördelning månadsspar
Sök:

Fördelning månadsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Magnus

ställde för sedan frågan: Fördelning månadsspar

Hej,

Vad är en vettig fördelning av ett månadsspar uppdelat på 90/10, 60/40 & 30/70.

Låt säga att jag kan spara 3000 i månaden och har tänkt köra på de 3 olika kontona ovan via Lysa. Hur skulle ni fördelat insättningen varje månad?

Mvh,

Magnus

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den stora frågan är när du ska ha pengarna? Det är det bara du som kan svara på egentligen, men här är ändå ett tips som baseras på tumregler från den här bloggen: Pengar du ska använda de närmaste åren lägger du på 30/70-kontot. 60/40-kontot är för lite längre sikt men inom tio år. 90/10 är lämpligt för de pengar du kan vara utan i minst tio år, eller som du inte ens vet vad du tänker använda dem till.

På Lysa har jag en enda portfölj på 84/16 enligt deras rekommendation där jag lägger mitt eget sparande. Detta blir hög risk, men som jag ser det är dessa pengar enbart avsedda för konsumtion och jag vet inte ens vad jag vill köpa för dem. Därför gör det inget om börsen tappar 50% av sitt värde i en krasch och jag får vänta flera år innan pengarna kommer tillbaka. Så hade jag aldrig placerat om pengarna vore tänkta som insats till ett boende 2020.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-02 klockan 23:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.