Fördelning mellan investering i eget bolag och sparande/aktier?
Sök:

Fördelning mellan investering i eget bolag och sparande/aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tommy

ställde för sedan frågan: Fördelning mellan investering i eget bolag och sparande/aktier?

Hej

jag undrar vad ni anser vara lämplig fördelning mellan investeringar i eget AB kontra sparande/investering i fondportföljerna. Som det är nu så ligger jag i kraftig överkant med investering i eget bolag.

 

Hur bör jag tänka?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag är i exakt samma situation. Jag tänker att det inte är ett problem om man har 100 procent kontroll över bolaget och inte utsätter sig för några risker (konkurs, förlust etc). Däremot tycker jag att man ska ta ut lön vid brytgränsen och maximal utdelning per år.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nyfiken på om du har räknat på att spara utdelningsutrymme(ränta + ränta effekten på själva utrymmet) jämfört med att alltid ta ut max? Jag försökte mig på det och även om man fortsätter att spara det i bolaget(utan 20% skatt) så kändes det som om resultatet i slutändan blev att även om det blev mer pengar kvar(i bolaget och privat), så blev det mindre pengar privat. Dvs pengarna i bolaget växte snabbare än utdelningsutrymmet.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    David

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-15 klockan 23:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.