Fördelning mellan investeringar
Sök:

Fördelning mellan investeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Benlu

ställde för sedan frågan: Fördelning mellan investeringar

Hur bör fördelningen vara mellan olika investeringar? T.ex. om man har 400 000:- i en portfölj., och 80% är placerat i aktier, 16% fonder. 1 enskild investering i en aktie som är 13%av totalen. Och 3 som ligger runt 8-10% av totalen.

Jag inser att svaret på frågan blir nog… ” Det beror på”.

Men det hade varit intressant med ett resonemang runt spridning. Ett alternativ är givetvis att investera i fonder. Då gör någon annan spridningen.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Benlu!

Detta är verkligen en fråga som det inte finns något svar på i aktievärlden.

Men om du vill ha en aktieportfölj så skulle jag säga att den borde iaf bestå av 12-16 olika bolag i 6-7 branscher.
Bolagen bör också vara ganska jämt fördelade och det ger ju då på en 100% aktieportfölj 6.25% – 8.33% i varje bolag, där har du kanske en liten måttstock att utgå ifrån?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-10 klockan 14:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.