Fördelning pensionsportfölj
Sök:

Fördelning pensionsportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Fördelning pensionsportfölj

Hej, jag undrar lite över lämplig fördelning på ett av minst pensionskonton som jag nyligen flyttade till Avanza (löneväxling). Nuvarande belopp ca 1 000 000 och löneväxlar ca 7 000 per månad. Har hittills bara haft aktiefonder men flyttade till Avanza för att även kunna välja aktier. Jag söker lämplig fördelning i % i aktier, aktiefonder samt räntefonder samt helst även tips om bransch och typ av aktier. Just nu är sparhorisonten pensionen, är 50 idag och hoppas kunna gå i pension senast vid 62. Är villig att ta en högre risk med detta konto/sparande.

 

Tack

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

Kolla gärna in ”Globala Barnportföljen” för fördelning aktier/räntor, däremot fördelningen mellan aktier och aktiefonder är upp till dig själv hur du vill göra, just exponeringen mot aktier/aktiefonder blir densamma oavsett vad du väljer mellan aktier och aktiefonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-06 klockan 08:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.