Fördelning räntefonder i hinkarna
Sök:

Fördelning räntefonder i hinkarna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Stefan

ställde för sedan frågan: Fördelning räntefonder i hinkarna

Hej,

Jag har två funderingar.

1. Ni pratar om att storleken på bufferthinken ska vara 12 månaders utgifter minus alla garanterade inkomster under året. I mitt fall landar detta på en ”positiv” siffra, dvs. de garanterade inkomsterna blir högre än utgifterna. Hur ska man tänka då? Lägga den godtyckligt och placera maximalt i nästa hink, eller?

2. Hur ska man man tänka gällande fördelning av räntefonder i de olika hinkarna och de rekommendationer ni har rörande att tänka andelen motsvarande ens egen ålder då man åasserat 50-55 års ålder. I mitt fall skulle jag då sätta 56% i räntefonder. Men, ska jag då räkna så att det blir på hela sparbeloppet totalt (där jag kan ha olika fördelning i de olika hinkarna) eller ska jag sätta 56% per hink, eller gäller detta bara den passiva hinken?

Med vänlig hälsning

Stefan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Stefan!

1. Isåfall hade jag lagt en buffert beroende på vad du kan tänka dig att du har för oförutsägbara utgifter som kan dyka upp, när man bor i en lägenhet så hade jag sagt 30-50tkr men är de en bostadsrätt så är nog 50-70tkr mer rimligt, sedan hus så kanske lite till.

2. Jag hade istället gått på tumregeln: ”Investera 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna”. På så sätt så får din sparhorisont bestämma fördelningen istället för din ålder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-31 klockan 11:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.