Fördelningstorlek på de olika hinkarna
Sök:

Fördelningstorlek på de olika hinkarna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesse J

ställde för sedan frågan: Fördelningstorlek på de olika hinkarna

Hej och tack för en bra pod.

Tänkte nu ta tag i mitt sparande Och tänkte starta upp efter 4 hinkars principen med hjälp av fondrobbot via lysa

Så här ligger det till idag

Bufferthink: ca 70k på sparkonto,  och kan spara ca 2500/mån

Mellanriskhink: ca500k i bundetkapital (värde över lån på fastighet)

Passivhink: inget

Aktiva lekhink: 45k i blandade aktier

 

Lek nu med tanken att jag får ett tillskott på 600k som skall fördelas ut på dessa hinkar, hur skulle ni göra?

Hur skulle en bra fördelning se ut hink för hink i en fondrobbot (flera robotar i varje hink?)

samt hur mycket skall man månadsspara i varje hink.

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jesse!

Beror helt på hur din levnadsstandard ser ut med utgifter, just storkleken på mellanrisken räknas ut efter hur stora utgifter du har, du har uträkningen i artikeln ”Fyra-Hinkar-Strategin”.
Sedan kan du också fundera på om du vill räkna med bundet kapital i mellanrisken eller ej, jag anser att det inte bör räknas med då jag anser att det borde vara kapital som är rörligt, just det som sitter i en bostad är svårt att få ut för just konsumtion och även om du skulle bli arbetslös och behöva kapital.

Hoppas artikeln hjälper dig med uträkningen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-01 klockan 21:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.