Förenklad rikatillsammans-porfölj
Sök:

Förenklad rikatillsammans-porfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Axel Andersson

ställde för sedan frågan: Förenklad rikatillsammans-porfölj

Hej

Bakrunden till att jag ställer den här frågan är att ett flertal av de börshandlade produkter som förut inte fanns på avanza nu har tillkommit. Bland annat räntefonderna iShares Euro Govt Bond 15-30yr (IBCL), iShares $ Treasury Bond 20+yr (IS04) och guldfonden Xetra Gold (4GLD). Detta borde innebära att det går att skapa en rikatillsammans-portfölj hos avanza nu.

Därför undrar jag om det går att skapa en förenklad rikatillsammans-portfölj hos avanza nu där man har 2-3 fonder i varje tillgångsslag eller förlorar man någon fundamentalt med portföljen då? Vilka fonder skulle man välja i sådant fall?

Tack på förhand, Axel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det borde gå bra.Kanske något i stil med följande.

Aktier: 20% globalfond, 2,5% SEB Sverige Indexfond, 2,5 LF Tillväxtmarknad Indexnära

Guld: 20-25% Xetra Gold, 0-5% Guld AVA för smidigare ombalansering om portföljen är lite mindre.

Lång ränta: 15% iShares Treasury bond 20+, 10% Euro Gov Bond 15-30.

Korta ränta: ev 5% SEB korträntefond USD. 20-25% sparkonto.

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-08 klockan 11:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂