Företagsobligationer, sparhorisont 3 år. Omplacering?
Sök:

Företagsobligationer, sparhorisont 3 år. Omplacering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Claes Nilsson

ställde för sedan frågan: Företagsobligationer, sparhorisont 3 år. Omplacering?

Hej!

 

Jag har en portfölj med sparhorisont på 3 år med 80/20 räntor-aktier. Bland räntorna finns en del företagsobligationer, bland annat IKC Avkastningsfond och Spiltan Högräntefond. Majoriteten är Spiltan Räntefond (sistnämnda med stoppad handel),

Med tanke på vad som hänt den senaste tiden och sparhorisonten på 2-3 år, är det lämpligt att ligga kvar i sådana typer av fonder eller ska man ta förlusten på några % och istället placera i statsobligationer/sparkonto med ränta tills handeln stabiliserat sig? Spiltan Räntefond Sverige finns också med bland räntorna i portföljen, men där förmodar jag att begränsningen av företagsobligationer gör det värt att stanna kvar i detta läget.

Tacksam för tips!

Mvh,

Claes

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Claes!

På två-tre års sikt så kan du absolut ligga kvar i dessa tillgångar, just nu så är det lite skakigt på just företagsobligationsmarknaden, men detta kommer att lösa sig på längre sikt.
Om just sparhorisonten är två-tre år så hade jag iaf legat kvar och ridit ut stormen som sker just nu.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-24 klockan 08:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.