Företagsobligationer
Sök:

Företagsobligationer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av George Bolcsfoldi

ställde för sedan frågan: Företagsobligationer

Jag har investerat en del i en företagsobligationsfond som har givit en hyfsat och stabil avkastning sedan 80-talet. Nu undrar jag om de höjningar av reporäntan som olika riksbanker har aviserat och ränteuppgången kommer att medföra att mina obligationer förlorar i värde.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan!

Svårt att säga något specifikt om just de obligationer du har men överlag så påverkas obligationer negativt av räntehöjningar, ja. Du kan t.ex. läsa denna text, även om den fokuserar på obligationer i fondform så är det relevant för förståelse.

Varför det är riskfyllt att investera i Långa Räntefonder.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-13 klockan 11:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.