Företrädesrätt att teckna nya aktier
Sök:

Företrädesrätt att teckna nya aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ida

ställde för sedan frågan: Företrädesrätt att teckna nya aktier

Vi fick hem ett brev från Kopy Goldfields angående att det pågår en nyemission av aktier. Aktieägarna har företrädesrätt att teckna nya aktier, man får en teckningsrätt för varje innehavd aktie. Tio teckningsrätter berättigar till teckning av tre nya aktier. Teckningskursen är 1,05 SEK. Teckningsrätterna måste användas eller säljas innan 5/11.

Jag måste erkänna att jag inte alls förstår! Haha! Är detta ett bra erbjudande? Jag förstår såklart att det beror på hur mycket aktier vi har… Men hur gör jag för att köpa eller sälja dessa teckningsrätter? Hur hade ni gjort? Mvh Ida

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kursen står fn i 1.15 så att teckna för 1.05 känns inte som något större klipp. Bolaget som sysslar med prospektering gjorde en rejäl förlust förra året. Aktien är en extrem placering, typ vinna eller försvinna.

Detta är ingen aktie där man vill placera 100 procent av familjeförmögenheten direkt. Du avgör själv hur våghalsig du skall vara. Själv placerar jag aldrig aktier i  av denna typ. Men vem vet, ibland slår blixten ned.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-27 klockan 10:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.