Förhandla bundet bolån??
Sök:

Förhandla bundet bolån??

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gulavillan

ställde för sedan frågan: Förhandla bundet bolån??

Står inför att utöka bolånet för en renovering och vill se över bolånet.

Vore det galet att be min nuvarande bank att få lösa bundna lån (göra om till rörligt eller bundet på annan tidsperiod) samt sänka räntan för att de ska få behålla mig som kund? Har räknat på det och skulle tjäna på att annars flytta bolånet trots ränteskillnadsersättning.

Men till fråga! Bör huset värderas om i samband med att vi utökar bolånet inför renovering eller göra det efter renoveringen är gjord? Och sedan lägga om lånen igen efter det då. Vår belåningsgrad med nuvarande värde bör hamna på dryga 60%. Efter renovering borde vi hamna mellan 50-60%.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

A.

Du får väl testa banken på ditt upplägg.

B.

Rent teoretiskt bör du få bättre ränta ju lägre belåningsgrad du har. Är du ute efter att slippa amortering, uppnår du detta dessutom fortare om du gör värderingen efter renoveringen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-08 klockan 08:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.