Förhandla fackavgift
Sök:

Förhandla fackavgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Förhandla fackavgift

Hej!

Jag är med i IF-metall och betalar 1.5% av min bruttolön, men ”Lägsta medlemsavgift per månad är 219 kronor och högsta medlemsavgift per månad är 602 kronor.”

Jag brukar ligga runt 450-500 kr i månaden, vill inte gå ur facket då det är en trygghet och det gynnar oss som är med i facket.

Känns väldigt surt att betala drygt 5000kr om året som jag kunde ha investerat istället.. tror ni det går att förhandla om avgiften till fackat likadant som man förhandlar om ränta till ett bo lån eller är det helt slöseri med tid? Tex få ner avgiften till 1%?

MVH Daniel

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det går inte. Det är medlemsmötet som bestämmer avgiften. Du får motionera till mötet helt enkelt, och släpa dig dit för att försvara motionen.

Inte säkert att du ens har rätt att delta på mötet. Möjligt att fackklubbarna är de som röstar fram representanter som skickas till medlemsmötet. I så fall kan du kontakta din lokala representant och lobba för din åsikt.

Spela föreningsspelet helt enkelt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Finns ett enkelt sätt att få 100% rabatt på fackföreningsavgiften..

Frågan du skall ställa dig är det värt att vara med? Oftast när man är en nöjd kund, så brukar man inte ifrågasätta kostnaden.. just sayin..

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Minska din lön så kommer du ner i avgiftsnivå också

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Att förhandla ner avgiften innebär, som nämnt ovan, att samtliga medlemmar måste ner i avgift.

Frågan du bör bottna mer är:

"vill inte gå ur facket då det är en trygghet och det gynnar oss som är med i facket."

Vad är det som ger dig trygghet?

På vilket sätt gynnas du av att vara med i facket?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-21 klockan 16:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.