Förhandla om bolåneränta utan att flytta sitt sparande?
Sök:

Förhandla om bolåneränta utan att flytta sitt sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Isabelle

ställde för sedan frågan: Förhandla om bolåneränta utan att flytta sitt sparande?

Hur kan man förhandla om bolåneränta med sin bank, om man inte vill flytta sitt sparande till dem? De har ju oftast det som villkor.

Jag har bankkonto och bolån hos Nordea samt isk-konto och sparkonto hos Avanza. Enligt den här och liknande bloggar/böcker ska man ha sitt sparande i Avanza eller Nordnet, inte i storbankerna. Vad jag förstår pga högre avgifter och/eller att alla fonder inte finns tillgängliga hos Nordea?

Tack för en bra blogg och hjälpsamt community!

/Isabelle

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Visst blir man tokig på bankerna! ;) Jag har själv försökt förhandla och tycker det är uselt att kräva att man blir helkund. Själv hade jag tills nyligen SBAB som ger en fast rabatt beroende på lån och belåningsgrad mm. Då får man i alla fall bättre ränta än listränta. Om du är lägre belånad och har mindre än 60-65% belåningsgrad kan du byta till Hypotektet eller Avanza och få bra ränta på en gång. Jag bytte till Avanza och fick 1,09% utan förhandling…

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Isabelle

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Fondavgifterna är samma i alla banker. Däremot har Avanza och Nordnet ett större utbud. Du får kolla om Nordea har de fonder som du nu sparar i. Är så fallet, förlorar du inget på att byta.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Isabelle!

Detta med helkundskrav är något som förmodligen kommer försvinna inom en snar framtid tror jag, detta då det har kommit upp så otroligt mycket nischbanker som erbjuder mycket bättre villkor.
Detta kommer då leda till att storbankerna inte kan ta ut dom kostnaderna dom tar idag och även helkundskravet.

Det jag tror är lättast för dig att göra nu, är att antingen kolla på en nischbank för att få bättre ränta, t.ex SBAB eller Avanza (om du har runt 50% belåning). Annars, om det ändå blir att du ar kvar ditt bolån hos Nordea eller annan storbank, så kan du bara spara det minsta beloppet som går hos dom (ca 500kr), sedan resterande sparar du hos Avanza eller Nordnet.

Fördelen med Avanza eller Nordnet i sparande är kostnaden i form av courtage vid köp/sälj av aktier och utbudet av fonder.

Hoppas detta svarade på dina frågor!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Isabelle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-08 klockan 11:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.