Förhöjd risk LYSA?
Sök:

Förhöjd risk LYSA?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tyra

ställde för sedan frågan: Förhöjd risk LYSA?

Hej,

vi investerar delar av vårt kapital idag i LYSA, som vi har gjort en tid. Det är vi nöjda med. Det vi dock har börjat att fundera kring gällande LYSA, som är ett relativt nystartat bolag, som idag har en kassa på ca 30 miljoner och ett förvaltat kapital på ca 3 miljarder. I dessa osäkra tider finns det risk för att LYSA kan ha svårt att överleva om stora flöden börjar lämna LYSA och det tenderar att bli en rejäl och lång lågkonjunktur med minskade inflöden av kapital?

Mvh Tyra

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tänker du på ev konkurs?

Fondpengarna som vi matat in kan inte försvinna med konkursen. De är skyddade.

Däremot! I och med Allra skandalen och tingsrättens märkliga dom att Allra inte gjorde fel i att mjölka investerarnas pengar och om domen står sig i hovrätten är det mycket mycket allvarligt. Mindre seriösa aktörer kommer då att få det fritt fram att göra just det Allra gjorde – mjölka kunders pengar utan att riskera straff. Jonas på Morningstar har skrivit om detta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hur kom du in på Allra? Jag förstår inte kopplingen till Lysa.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-15 klockan 16:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.