Förkortningarna hos Morningstar
Sök:

Förkortningarna hos Morningstar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim Svärdh

ställde för sedan frågan: Förkortningarna hos Morningstar

Jag har en hel del fonder och försöker bli lite klokare genom att följa dessa och andra på Morningstar. Det förekommer en massa förkortningar i fondnamnen som är svåra att förstå. Googlat en massa utan att hitta någon ordlista. Finns det någon ni kan rekommendera. Det finns gott om ordlistor som förklarar alla begrepp inom fond och aktiehandel men ingen med förkortningar. Ett exempel är acc som betyder ackumulerad utdelning men det finns många fler, vissa består bara av enskilda bokstäver.

Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Joakim!

Besvarar denna länken din fråga?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-06 klockan 06:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.