Förmånligast ägarstorlek
Sök:

Förmånligast ägarstorlek

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hans

ställde för sedan frågan: Förmånligast ägarstorlek

Hej!

Jag tänker starta AB dotterbolag med några par kollegor och funderar på hur stor aktiepost jag ska vehålla. Tänkte 25%, men läste att >25% innebär att nan är huvudman. Är det en fördel?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Orsaken till att myndigheterna vill ha uppgift om huvudmannaskap är att man vill bekämpa penningtvätt.

Det bör alltså inte påverka ditt beslut om hur stor din aktieandel skall vara.

Se noga till att ni pratar igenom hur upplägget skall vara och skriv ett aktieägaravtal.

En klok man sa till mig en gång ”Ett aktiebolag skall antingen ha en ägare eller också minst tusen”. Lite  överdrivet men ett AB med ett mindre antal ägare drabbas lätt av konflikter. Det gäller att man är överens från början om de inatser som skall göras.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-25 klockan 22:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.