Försäkringspengar till min son
Sök:

Försäkringspengar till min son

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Försäkringspengar till min son

Hej!

Min 6-åring ska få 47000 från försäkringsbolaget. Det ska placeras i hans namn. Då det är en engångsinsättning så funderade jag på om fonders avgifter kan delvis urholka sparandet och man ska satsa på utdelningsaktier istället och om ni kanske har en bra exempel på portfölj av fonder/aktier.

Jag har sen tidigare ett månadssparande i kapitalförsäkring till sonen på Avanza zero, länsförsäkringar global och spiltan aktiefond investmentbolag.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fortsätt att spara i dom tre fonderna och kasta in de extra pengarna också! Men jag skulle skippa zero och köra istället Tin Core New Tech! Du får ju Sverige genom valet av Spiltan!

Vänligen observera att jag ej är en expert!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag hade också lagt pengarna i kapitalförsäkringen. Krångla inte till det.

Det är inget speciellt med utdelningsaktier. En fond får också utdelningar som de återinvesterar automatiskt så att du slipper tänka på det.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kör på som du gjort tidigare, det tycker jag är en klok setup :)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-11 klockan 10:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.