försiktig portfölj - vad göra?
Sök:

försiktig portfölj – vad göra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carina

ställde för sedan frågan: försiktig portfölj – vad göra?

Hej jag är helt grön på detta, men la några hundra tusen innan årsskiftet i ”försiktiga portföljen”. Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra. Är ju bara röda siffror förutom guldet. Jag har inget löpande sparande i portföljen. Spiltan högräntefond och SPP aktiefond global A har ju fallit mest. Vad säger ni som har koll? Jag tackar på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Carina,

Varför ska du göra något överhuvudtaget? Behöver du pengarna nu?
Om du inte gör det, så är mitt tips att inte göra någonting.
Det kommer återhämta sig, ingen som vet när och hur lång tid det kommer ta bara.
Så har du en lång sparhorisont, vilket jag förmodar eftersom du har puttat in allt på en gång, så gör ingenting.
Du har gjort statistiskt rätt i så fall.

Håll ut med andra ord.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-02 klockan 12:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂