Försiktiga portföljen
Sök:

Försiktiga portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie-Louise

ställde för sedan frågan: Försiktiga portföljen

Jag och min kommande sambo har sökt lånelöfte och ska inom förhoppningsvis snar framtid köpa bostad. Vi har fått reda på att det är bra att söka så stort lån som möjligt. Tanken är att en del av lånet inte används direkt till husköpet, utan att man sätter av ex 500.000 kr i en portfölj. Då kan de extra pengarna användas exvis till renovering eller amortering av lånet. Vi skulle vilja ha tips om var vi investerar dessa pengar bäst, det får ju vara till låg risk så att man inte riskerar att förlora pengarna. Tanken är att få en ränta på ca 3-5%.

 

Tacksamma för tips och råd!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Då skulle du kunna läsa på om Rika Tillsammansportföljen och se om det verkar intressant. Det är en försiktig portfölj komponerad för att klara av många olika situationer utan att tappa i värde (vilket så klart inte är någon garanti för att den aldrig skulle tappa i värde).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Marie-Louise!

  1. Varför ska ni ta större lån än ni behöver på huset? Blir ni inte belånade tillräckligt?
  2. Om ni ska låna mer pengar för att placera dessa, så känns det konstigt att placera dom jättesäkert och inte få avkastning? Antar att det var tanken med att låna mer än endast för huset, att få hävstång i portföljen?
  3. 3-5% ränta? Det är riktigt hög ränta i nuläget om du frågar mig, på ett vanligt bolån så bör ni komma ned under 1.7% om ni har en vanlig stabil ekonomi, självklart finns det undantag. Men listräntorna ligger mellan 2-2.3%, hamnar man över det så kanske man inte ska ha så stort lån då banken anser att ens ekonomi inte är riktigt bra då.

Tänk en extra gång innan ni lånar mer än till huset.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-03 klockan 12:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.