försiktiga portföljen
Sök:

försiktiga portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulrica lönnberg

ställde för sedan frågan: försiktiga portföljen

Hej

Jag undrar varför ni rekomenderar försiktiga portföljen i en vanlig depå. Får man inte betala 30% skatt sen när man säljer? Hur i såfall kan det vara ett bättre alternativ en ISK?

Med vänlig hälsning

Ulrica Lönnberg

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ulrica!

Eftersom den har en kort tidshorisont, så passar räntefonder bäst.
Med räntefonder så förväntas inte så hög avkastning och då så kommer schablonavgiften på ISK att äta upp vinsten.

Läs gärna denna artikeln!

Beräkning av brytpunkten för skatten mellan investeringssparkonto och vanlig depå

Kommentera

svarade på frågan för sedan

En läsare ställde samma fråga som du i kommentarerna till blogginlägget. Jans svar var att det var en felsägning. Du bör ha fonderna i en ISK så länge du förväntar dig mer än 1,51% avkastning per år (med dagens ränteläge).

Med det sagt så är det ännu bättre att räntefonderna i en depå och aktiefonderna i ISK. Det gäller generellt, även i de andra portföljerna. Men om du tycker att det är krångligt att ha fonderna på olika konton, då är det alltså ISK som gäller även för den försiktiga portföljen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-11 klockan 06:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.