Forskning kring vikning?
Sök:

Forskning kring vikning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kenneth

ställde för sedan frågan: Forskning kring vikning?

Finns det någon forskning om vilken vikning som är bäst? Att man ska investera brett och diversifierat är ju alla överens om, men finns det någon forskning som stödjer att man ska vikta enligt free float market cap? Finns det simuleringar på hur t.ex Stockholms eller S&P500 hade presterat historiskt likaviktat?

Iom att man inte kan förutse vilka marknader som i framtiden ska gå bäst borde man väl likaviktat?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

jag håller med jag föredrar likaviktat för att minska risken. Tänk år 2000 när Ericsson utgjorde 40% av omxs30 sen vet vi hur det gick.

Detta klippet visar likaviktat vs marknadsviktat

Sen finns där en etf som går att handla på avanza och nordnet som heter s&p 500 ew den är likaviktad

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-10 klockan 07:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.