Förslag på indexfond er (hög risk tolerans)
Sök:

Förslag på indexfond er (hög risk tolerans)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elliot

ställde för sedan frågan: Förslag på indexfond er (hög risk tolerans)

Jag skulle vilja uppnå väldigt hög avkastning och jag har en hög risk tolerans. Vilka indexfonder ska jag investera i?

Jag tycker själv att Spiltan Investmentbolag ser intressant ut.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spiltan är ingen indexfond egentligen, utan en passivt förvaltad fond. Den följer alltså inget index och går således inte att jämföra korrekt.

Här är en lista på indexfonder hos Avanza som är sorterad på risk och då är de med högst risk överst. Bara att välja o vraka.

https://www.avanza.se/fonder/lista.html?disableSelection=false&name=&onlyIndexFunds=true&page=1&sortField=RISK&sortOrder=DESCENDING&activeTab=overview

VIll du komma åt dyrare fonder med hög risk så varsågod:

https://www.avanza.se/fonder/lista.html?disableSelection=false&name=&sortField=RISK&sortOrder=DESCENDING&activeTab=overview

Lycka till!

/Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

T ex Handelsbanken kinafond gav ca 37% avkastning förra året (jmfr index 29,6%). Risken är hög och det är en dyr fond.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-11 klockan 17:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.