Förslag på långa räntefonder till allväders portfölj
Sök:

Förslag på långa räntefonder till allväders portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: Förslag på långa räntefonder till allväders portfölj

Hej. Jag håller just nu på att sätta ihop en egen allväders portfölj med inspiration från rika tillsammans portföljen. Har ni några förslag på bra alternativa långa räntefonder till de som används i den? Jag tror nämligen på en dyster framtid för EU och USA och skulle gärna ha förslag på mer diversifiering med gärna andra marknader. Vad tror ni ex om denna? https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16769484-vanguard-usd-emerging tacksam

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Diversifiering är alltid trevligt och som sådan ser den intressant ut.

Dock har några funderingar. Jag lyckades inte hitta precisering över hur långa löptider obligationerna har mer än att de är längre än ett år (jag kanske kollade för snabbt :). Ska de fylla samma funktion som i Rika tillsammans – portföljen bör väl löptiderna för en stor del av obligationerna vara 15+. Jag noterade även att denna ETF gick ner rejält under våren medan den ETF som har störst plats i Rika tillsammans portfölj gick upp rejält under samma period. Det är också en aspekt att ha med om de långa räntefonderna ska fungera som skydd i turbulenta tider. Det här med räntefonder är svårt och det finns säkert andra på forumet som kan detta mer än jag men du fick några funderingar iallafall.

Mvh Mathias

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för intressanta tankar Mathias. Hittar heller ej mer info om löptiderna. Kanske inte ett optimalt val ändå alltså även om man får en exponering mot tillväxtmarknader. Kanske någon annan har ett bättre förslag?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jonas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-30 klockan 06:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.