Första bolån!
Sök:

Första bolån!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Första bolån!

Hej!Vill börja med att tacka för en väldigt bra sida! Jag är inte speciellt insatt i allt vad som har med banker att göra. Men har nu hittat er youtube-kanal och fått lite bättre uppfattning.Nu till min fråga, jag och min sambo ska ta ett första bolån. Jag har ringt runt och kollat med olika banker vad dom har att erbjuda oss för ränta. Saken är den att vi båda har väldigt dålig koll när det gäller rörlig/binda sin ränta. Men det vi har gjort nu i dagsläget är att vi har fått 1 rörlig del och 4 stycken som vi harr bundit. 3 månaders rörligt på 1,55 3år 1,39 4år 1,45 5år 1,47. Det säger mig inte så mkt, ska man vara nöjd med det eller ska man försöka få ännu lägre? Tanken är att vi ska bo kvar länge i huset!Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nackdelen med att binda på så många olika längder är att det blir knepigare att byta bank. Du blir helt enkelt mer inlåst, vilket de vill.

Om du har bundna andelar på 3, 4 och 5 år kommer de ligga ur synk med varandra. Vill du flytta lånet till annan bank efter 3 år måste du betala ränteskillnadsersättning för 4- och 5-åriga delarna. Vill du byta bank efter 4 år måste du betala ränteskillnadsersättning för 3- och 5-åriga delarna. Och så vidare…. Först eftet 60 år går alla delar ut samtidigt, och du slipper betala för att byta bank.

Själv kör jag allt på tremånaders, men om jag skulle binda skulle jag binda alla andelar på samma längd så att jag kan byta bank utan straffavgift.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mycket för svaret, det uppskattas :) Jag tror jag är med på hur du menar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jeppe

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-19 klockan 21:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.