Första bolån!
Sök:

Första bolån!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Första bolån!

Hej!

Vill börja med att tacka för en väldigt bra sida! Jag är inte speciellt insatt i allt vad som har med banker att göra. Men har nu hittat er youtube-kanal och fått lite bättre uppfattning.

Nu till min fråga, jag och min sambo ska ta ett första bolån. Jag har ringt runt och kollat med olika banker vad dom har att erbjuda oss för ränta. Saken är den att vi båda har väldigt dålig koll när det gäller rörlig/binda sin ränta. Men det vi har gjort nu i dagsläget är att vi har fått 1 rörlig del och 4 stycken som vi harr bundit. 3 månaders rörligt på 1,55 3år 1,39 4år 1,45 5år 1,47. Det säger mig inte så mkt, ska man vara nöjd med det eller ska man försöka få ännu lägre? Tanken är att vi ska bo kvar länge i huset!

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jesper!

Beror helt på hur eran ekonomi ser ut, hur länge ni ska bo kvar och eran riskvilja att inte veta hur framtiden ser ut. Historiskt har det varit fördelaktigt att ha rörlig ränta, men vem vet hur det ser ut framöver?

Kan tyvärr inte svara på om det är en bra eller dålig ränta för er, detta då det är väldigt induviduellt vad banker erbjuder dig för ränta beroende på många olika faktorer.

Dåligt svar kanske men svårt med boräntor.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mycket Robin för att du tog din tid och svarade! Nej då, jätte bra svar 👌🏻😀

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Jeppe

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-19 klockan 21:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.