Fortsätta hos Avanza, eller öppna på Lysa?
Sök:

Fortsätta hos Avanza, eller öppna på Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sandra

ställde för sedan frågan: Fortsätta hos Avanza, eller öppna på Lysa?

Hej!

Jag har ganska precis (för ca 6 månader sedan) skapat Globala barnportföljen hos Avanza och börjat investera. Jag har inte hunnit få ihop ett så stort kapital, har ca 150 000 kr, allt hos Avanza.

Nu till min fråga:

Jag har börjat fundera på om jag ska flytta pengarna till Lysa istället. Eller om jag ska låta dom ca 150 000 kr vara kvar hos Avanza, och öppna konto hos Lysa å från och med nu börja investera där istället. Tanken är 90% / 10% hos Lysa. Jag är 30 år gammal och ser mitt sparande som långsiktigt.

Hur skulle du tänka?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Frågar du en som har sina pengar hos Avanza svarar dem ha kvar.

frågar du en som har sina pengar hos lysa säger dem byt.

 

du får själv väga fördelar mot nackdelar

avanza är billigare och du har själv kontrollen

lysa är dyrare och de har kontrollen

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hehe tale det var inte meningen att försöka manipulera. Tvärt om försökte jag skriva så neutralt som möjligt. Dvs att svaret som Sandra kommer få kommer vara baserat på besvararens egen bias.
  Inga frågor är dumma men förlåt detta är en dum fråga.
  Den är likvärdig som att fråga, hej jag ska renovera mitt kök, Ska jag göra det själv eller ska jag anlita en hantverkare, vad hade du gjort?

  Den händiga gör det själv, den okunniga anlitar någon.

  För transparensens skull kan jag säga att jag har mitt långsiktiga sparande över 10 år hos Avanza pga kostnaders påverkan på lång sikt.
  Och mitt kortsiktiga sparande under 10 år hos lysa pga bekvämlighet.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Roland

Kommentera

svarade på frågan för sedan

att förvalta pengar är precis som alla andra jobb. Det är oftast billigare att göra det själv än att anlita någon. Hur resultatet blir beror på dina kunskaper och ambitionsnivå

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Undvik LYSA. Det kostar och avkastningen är dålig.

Satsa 100 % på Avanza Global.

På ett års sikt har LYSA 90/10 avkastat 12,4 %. Avanza Global har under samma period avkastat 15,6 %. Räknat på dina 150 tkr innebär det att du tappat nästan 5000 kr på bara ett år.

Eftersom ditt sparande är långsiktigt behöver du inga räntefonder. Men du måste ha en buffert på ett vanligt bankkonto så att du slipper sälja fonder för att täcka upp kortsiktiga behov.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Konstigt att mitt konto på lysa presterat bättre än mitt avanza med global. Haft avanza i många år och lysa i ca 1 år. Sjukt vad bekvämt det är att ha lysa och kommer flytta allt dit. Rekommenderat släkt och vänner med.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-26 klockan 14:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.