Fortsätta månadsspara i fonder CORONA
Sök:

Fortsätta månadsspara i fonder CORONA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ellen

ställde för sedan frågan: Fortsätta månadsspara i fonder CORONA

Hej!

Jag är en väldigt ny investerare på börsen och har börjat med globalfonder för att testa på. Min fråga är om jag ska avvakta med att fortsätta sätta in pengar i dessa fonder tills det blir stabilare? Det jag satt in än så länge är inte stora belopp. Eller ska man passa på att köpa mer nu när priserna på börsen redan gått ner? Eller är det ett dumt beslut?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Hej Ellen.

Det vad du ska göra är att ha automatisk månadssparande i Global indexfond och inte tänka på börsen långsiktigt. Börsen är sällan så stabil och brukar gå upp/ned. Att börsen går ned just nu är det bara bra för dig då du köper in dig billigare. Helt enkellt är allt som vanligt och börsen är ett utmärkt långsiktigt spar. Viktigast av allt är fixa detallt autimatisk och låta bli logga in i Isk. Om du har en Global indexfond är det ett tryggt och underhålls fritt långsiktigt sparande. Kortsiktigt sparkonto. Krångligare än så är det inte!Lycka till.

Mvh.Jack

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Beror på vad du har för horisont på pengarna, pengar du behöver i närtid kan du sätta på ett sparkonto bara för enkelhetens skull och pengar på längre sik 5-10 år kan du placera i globalfonden. Ju längre ditt tidsperspektiv är ju högre är sannolikheten att du kommer kunna sälja med vinst

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-26 klockan 16:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.