Fortsätta månadsspara i kapitalpension?
Sök:

Fortsätta månadsspara i kapitalpension?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan Sköld

ställde för sedan frågan: Fortsätta månadsspara i kapitalpension?

Hej!

 

Jag har en kapitalpension hos Folksam som tecknades 2005. Månadssparar 500:-.

Har på senare år förstått att detta är en relativt dyr sparform med höga avgifter. Då avgifterna delvis är procentuellt på innehavet så blir det högre och högre avgift med tiden.

Har varit i kontakt med Folksam för att avsluta eller flytta försäkringen, men detta är inte möjligt.

Vad har ni för råd? Fortsätta månadsspara eller avsluta och börja spara i annan sparform?

 

Vänliga hälsningar

Johan

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-30 klockan 13:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.