Fortsätta månadsspara
Sök:

Fortsätta månadsspara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie-Louise

ställde för sedan frågan: Fortsätta månadsspara

Ska jag fortsätta månadsspara enligt hinkarna, nybörjarportföljen och globala barnportföljen, trots ”Gult ljus” på börsen, och om jag följer enligt rika-tillsammans fördelning med indexfonder/räntefonder? Inget att vara orolig för? Just nu har jag pausat mina månadsinsättningar pga det jag har läst i bloggen.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tog en funderare efter jag läste bloggen men har inte pausat mitt månadssparande. Jag dubbelkollade hur mitt buffert såg ut, anpassade lite i min riskprofil, köpte lite mer guld och nu är det läge igen att bara fortsätta spara. Alla mina kortsiktiga mål och allt med kort och medellång horisont är i sin ordning. Resten får ligga på börsen över 10 år.

Även om börsen går ner rejält och jag tappar mycket marknadsvärde så blir jag inte orolig längre.. jag ser det i så fall som investerade pengar ”som bara inte syns ännu” och som jag som tur fick använda för att köpa billigt. ;) Någon vacker dag kommer min depå att överstiga anskaffningsvärdet igen.

Och desto roligare blir det då när börsen går upp igen och jag blir betydligt rikare för varje månad som går utöver mitt månadssparande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Bra svar, slänger bara in en liten kommentar att jag tycker att anpassa riskprofilen är bättre än att sluta månadsspara, starta upp månads sparandet igen och justera risken istället om det känns jobbigt!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.