Fortsätta månadsspara
Sök:

Fortsätta månadsspara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie-Louise

ställde för sedan frågan: Fortsätta månadsspara

Ska jag fortsätta månadsspara enligt hinkarna, nybörjarportföljen och globala barnportföljen, trots ”Gult ljus” på börsen, och om jag följer enligt rika-tillsammans fördelning med indexfonder/räntefonder? Inget att vara orolig för? Just nu har jag pausat mina månadsinsättningar pga det jag har läst i bloggen.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tog en funderare efter jag läste bloggen men har inte pausat mitt månadssparande. Jag dubbelkollade hur mitt buffert såg ut, anpassade lite i min riskprofil, köpte lite mer guld och nu är det läge igen att bara fortsätta spara. Alla mina kortsiktiga mål och allt med kort och medellång horisont är i sin ordning. Resten får ligga på börsen över 10 år.

Även om börsen går ner rejält och jag tappar mycket marknadsvärde så blir jag inte orolig längre.. jag ser det i så fall som investerade pengar ”som bara inte syns ännu” och som jag som tur fick använda för att köpa billigt. ;) Någon vacker dag kommer min depå att överstiga anskaffningsvärdet igen.

Och desto roligare blir det då när börsen går upp igen och jag blir betydligt rikare för varje månad som går utöver mitt månadssparande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Bra svar, slänger bara in en liten kommentar att jag tycker att anpassa riskprofilen är bättre än att sluta månadsspara, starta upp månads sparandet igen och justera risken istället om det känns jobbigt!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Tack för svaret på min fråga och även kommentaren till svaret. Jag ska titta på risken i mina portföljer, och ev justera risken. Jag är inte så väl insatt i att investera i guld, ge gärna tips på det!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Marie-Louise

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-02 klockan 20:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂