Fortsätta med fonder eller investera i bostad?
Sök:

Fortsätta med fonder eller investera i bostad?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jake

ställde för sedan frågan: Fortsätta med fonder eller investera i bostad?

Hej!
Jag är 23 år och har sparat ihop ett kapital på 450.000 kr. Dessa är fördelade i 7 olika stabila fonder som jag månadsspar cirka 5.000 kronor i.

Jag är student och får cirka 11.000 i studiemedel. Jag bor i en hyresrätt.

Borde jag fortsätta spara i dessa fonder eller är det bättre att investera i en bostadsrätt, enligt er? Jag kommer att bo kvar i nuvarande stad i 4.5 år till, därefter får arbetsmarknaden styra vart jag hamnar i landet.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En första fråga är ju om dina pengar räcker till en bostadsrätt? För du får sannolikt inte låna några pengar med endast studiebidrag som inkomst.

Men, jag skulle inte köpa en bostad för mina sista pengar om jag visste att det är stor sannolikhet att flytta om 4.5 år.

Däremot kan man fundera på om du vill ha alla dina pengar i aktiefonder, om det är sannolikt att du kommer köpa en bostad om 4år?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-05 klockan 13:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.