Fortsätta sätta in pengar på sitt sparande?
Sök:

Fortsätta sätta in pengar på sitt sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Fortsätta sätta in pengar på sitt sparande?

Hej. Jag har i dagarna påbörjat ett månadssparande. Jag sparar 1000 kr varje månad i nybörjarportföljen. Efter senaste avsnittet blev jag fundersam, bör jag fortsätta spara samma summa varje månad eller sluta/minska sparandet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jan har varit mycket för att ”man kan inte förutse marknaden” och man ska ha ”flit och systematik”. Det vill säga köp indexfonder varje månad för samma fasta summa oavsett vad marknaden gör.

Men nu säger Jan att han dragit ner på köpandet…

Då kan det bli så att man samlar en jättestor hög cash, får efter 5 år nog att vänta och trycker in allt dagen innan crashen..  :/

Personligen tycker jag att eftersom du just startat månadspara fortsätt med det, helt perfekt tillfälle då börsen kränger upp och ner mycket nu

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok tack. Ska fundera vidare. Lutar åt att jag bara fortsätter då.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  bamsebjornen
 2. Vit pil

  Hej!
  Håller helt med Johan, eftersom du har nyligen börjat spara så är det bara att köra på med månadssparandet. Om det skulle bli en sättning så sparar du hela vägen ned och tillslut så vänder det och då har du snittat in dig och börjar tjäna pengar igen. Svårt att vänta och hitta botten, då kan man lika gärna vänta så länge att det hinner vända upp långt innan man vågar köpa igen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-18 klockan 17:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.