Förvalta kommande arv rättvist?
Sök:

Förvalta kommande arv rättvist?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Förvalta kommande arv rättvist?

Hej! Jag och min syster är enda arvingar till vår moster som har ett kapital om ca 600000 kr. Vi ska förvalta detta tills vidare eftersom moster har en demenssjukdom och vi är rädda för vad som kan hända med dessa. Jag undrar dock hur man ska göra för att minimera risken för ev osämja. Dvs jag vill ha en lösning där båda har insyn, och ingen har rätt att ta ut pengar utan den andras tillåtelse. Finns något sånt konto eller har nån någon annan idé?

Mvh

Sara

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att ha ett konto som disponeras av två personer i förening är inget  onormalt. Det skall alla banker klara av. Ett exempel: En omyndiga konto bör, åtminstone enligt min åsikt, disponeras av båda förmyndarna gemensamt.

Jag förutsätter ni har klarat av den juridiska delen. Är er släkting dement, är det ju inte bara att föra över pengar hur som helst.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-27 klockan 13:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.