Förvaltningsavgift
Sök:

Förvaltningsavgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Förvaltningsavgift

Hej!

 

Har precis kommit igång med mitt sparande och funderar på min ”mellanrisk-hink”. Känner mig lite osäker på följande;

Har ett fondinnehav på min bank där förvaltningsavgiften är 1.5%, det är ett ganska stort sparande som överstiger 200 tusen. Fonderna är något jag fick av farfar som jag aldrig rört. Utvecklingen är mycket hög och jag lär åka på en rejäl beskattning vid försäljning. Fonderna är mellanrisk enl. banken.

Magkänslan säger mig att jag borde verkligen sälja av innehavet och flytta det till mitt lysa konto där jag har 60 aktier 40 fonder.

 

Är jag helt ute och cyklar?

 

Ta hand om er!

Carl

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Nej, du är inte ute och cyklar. Fonder med höga avgifter är sällan bra att äga och beskattningen åker du på även om du väntar med att sälja.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Carl!

Som Lukas skriver så kommer du bli beskattad oavsett om du säljer nu eller senare, nu när börsen har gått ned lite så kanske det är ett ännu bättre tillfälle att sälja och gå vidare till ett smartare sparande i form av ISK och billigare Indexfonder?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för era svar!

 

Jag sålde rubbet och placerade allt exklusive vinst på ett Lysa konto. Det som jag ska skatta satte jag in på buffert-kontot.

Nu efterhand känns det helt rätt, det jag sålde var Nordea 1 Multi asset 50, Catella Aktiv hållbarhet samt Handelsbanken multiasset 50. Tror det är rätt många i min generation som sitter på ett större innehav i ett fåtal fonder.

Trevlig helg!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Oj, menade att jag placerade hela innehavet minus det jag ska skatta på ett lysa konto.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Carl

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-20 klockan 19:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.