Förvaltningsavgift
Sök:

Förvaltningsavgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Förvaltningsavgift

Hej!

Dum fråga kanske och ber om ursäkt om jag som den novis jag är missförstått alltihop.

Jag har ett ISK konto på Nordnet som följer din Nybörjarportfölj ganska väl. När jag räknar ihop alla förvaltningsavgifter får jag 2,3%

Jag har även ett ISK hos Swedbank där förvaltningsavgiften är 1%

Nybörjarportföljen har gått marginellt bättre än den på Swedbank. Jag hade tänk flytta allt till ETT men nu kan jag inte motivera att flytta till Nybörjarportföljen.

Rekomenderar du att ombalansera Nybörjarportföljen och försöka få ner förvaltningsavgiften genom att välja bort lite dyrare fonder. Eller är Swedbank ett bra val?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vilka fonder har du för att få så hög avgift som 2,3 %? För att få så hög avgift måste man nästan aktivt leta efter de allra dyraste fonderna. Om du verkligen har så hög avgift på ditt sparande så rekommenderar jag dig att byta till fonder med betydligt lägre avgift.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-10 klockan 19:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.