Förväntad avkastning från aktier (indexfond)?
Sök:

Förväntad avkastning från aktier (indexfond)?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Förväntad avkastning från aktier (indexfond)?

Hej!

Jag vill veta vilken avkastning jag kan förvänta mig från aktier. En siffra som jag ofta hör är 8%. Ofta så refereras det till hur aktier presterat historiskt.

Jag såg att någon internetmäklare hade 8,47% förinställt i sin ”ränta-på-ränta kalkylator”. Jag blir misstänksam. Det känns som om att de är allt för optimistiska för att locka till sparande (vilket i sig är bra!).

Finns det inte en siffra som tar hänsyn till avkastningen från obligationsräntan? Vilken avkastning kan jag förvänta mig UTÖVER obligationsräntan? Detta känns mer relevant i dagens låga räntemiljö.

 

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-01 klockan 01:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.