Förvara guld i företagsvalv utomlands
Sök:

Förvara guld i företagsvalv utomlands

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Förvara guld i företagsvalv utomlands

God dag,

För några år sedan så lyssnade jag en hel del på Peter Schiff och Michael Maloney, de sa: att förvara dina faktiska guldenheter (mynt, tackor) separat i ett valv är det bästa alternativet utöver att förvara det hemma.

Jag tror att argumenten var att om motsvarigheter som Bullionvault och 4GLD går i konkurs så kommer tackorna troligtvis tvångsäljas. Medan om du äger mynt och tackor separat i ett valv kopplat till ett ädelmetallsföretag så kommer dina varor kunna fraktas hem till dig.

Jag började handla på Starbullion för några år sedan som förvarar ditt guld i ett valv, företaget har valv i Singapore. Jag har reflekterat över detta ett tag nu – är det inte mycket mer praktiskt och billigare att sälja och skicka över kontanterna än att frakta hem guldet till Sverige?

Avgifterna är högre på Starbullion än Bullionvault:

 • På Starbullion betalar du en spread som motsvarar att du skulle köpa guldet i butik – tillexempel 5% medan spreaden på Bullionvault är 0,5%
 • Om du förvarar tillräckligt mycket guld på Bullionvault så är avgiften 0,1% per år. I Starbullion så kostar det 0,39% för guld och 0,59% för silver.

Nu har jag guld i 4GLD, Bullionvault och Starbullion för att jag är nojig av mig om vem som har rätt.

Det finns många alternativ till Starbullion som Schiff Gold och GoldSilver.

Min fråga: Är alternativ som Starbullion onödiga?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Obs! Företaget heter Bullionstar – inte Starbullion –  ;)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag vill investera skattefria. Fick du certifikat till ditt guld? Hur kan du vet guldets kvalitet?
  Om Bullionstar går i konkurs vem ska skicka guldet till dig i Sverige?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-22 klockan 10:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂