Förvirrad över portföljens saldo på Avanza
Sök:

Förvirrad över portföljens saldo på Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Förvirrad över portföljens saldo på Avanza

Hej!

På en av mina portföljer/konton på Avanza har jag 10 000Kr kredit där jag utnyttjade 900Kr förra veckan samt ombalanserade.

Nu är alla transanktioner klara men förstår inte riktigt siffrorna.

 

Tillgängligt för köp: 9100Kr

Saldo 1042Kr

 

Saldo på Kreditkonto: -1800Kr

Aktuell skuld: -757Kr

Kreditutrymme: 9100Kr

Utestående order: 0Kr

Tillgängligt för köp: 9100Kr

 

Så det jag inte riktigt förstår här är Saldo och Saldo på Kreditkonto. Igår gick min säljorder igenom för Spiltans aktiefond och den var 1042Kr. Borde inte dom här 1042Kr hamna på ”tillgängligt för köp” istället? Vad är Saldo?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Karl!

Som jag tror det fungerar så är ”Tillgängligt för köp” inklusive ditt kopplade kreditkonto, så dom 10000kr som du har i kredit syns där också.
Saldo är hur mycket du har tillgängligt att köpa för på kontot och Saldo på kreditkonto är utnyttjad kredit.
Däremot så verkar Avanza inte kvitta dessa direkt du lägger in pengar som kan kvitta din kredit, detta för att du inte ska få en massa extra skatteeffekter om du ska använda krediten igen inom kort, detta eftersom när du utnyttjar krediten så blir det en insättning på ditt konto som du blir beskattad på.

Hoppas detta förklarade lite hur det fungerar, men vill du ha ett mer garanterat svar så finns Avanzas support som gärna svarar på dina frågor!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    1042kr kan vara tillgängligt för köp när kontanter från fondbolag sättas in i ett depå/ISK konto. Det tar några dagar att genomföra en säljorder.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-04 klockan 10:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.