Fråga angående Aktiva hinken
Sök:

Fråga angående Aktiva hinken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sebastian

ställde för sedan frågan: Fråga angående Aktiva hinken

Jag har nyligen byggt upp mitt sparande enligt 4-hinkars modellen. Nu är jag inne på vad som kan tänkas finnas i min aktiva hink. Jag tänker att en utdelningsportfölj skulle passa bra in i den aktiva hinken eller tänker jag helt fel?

 

Tack för en grym blogg.

 

Sebastian

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sebastian!

Aktiva hinken är till för dom som inte kan hålla fingrarna i styr och vill testa på t.ex aktier eller ”spetsfonder”.
En mindre portfölj där avkastningen spelar mindre roll men där lärandet får gro.

Absolut kan du testa lite utdelningsaktier där, det är det som är bra med den hinken, du kan göra vad du vill :D

Utdelningsaktier skulle även kunna passa in i t.ex den svenska delen i passiva hinken, då får du exponering mot Sverige fast igenom utdelningsaktier.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-13 klockan 13:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.