Fråga kring barnsparande i befintlig Didner Gerge vs Avanza
Sök:

Fråga kring barnsparande i befintlig Didner Gerge vs Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Fråga kring barnsparande i befintlig Didner Gerge vs Avanza

Hej

Har ett litet barnsparande i Didner & Gerge Small & Microcap.

Anskaffningsvärde var 8000 SEK 2014, nu 4 år senare är värdet 12 541 SEK.

Jag har inte skjutit in några månadspengar utan endast låtit kapitalet växa, nu har jag blivit inspirerad av din blogg att lägga om flera andra fonder också.

 

Nu ska jag lägga till månadssparande.

Men tycker du man ska behålla denna, det är på lång sikt p.ga avgiften ?

 

Eller ska jag flytta över till Avanza och köra enligt ditt barnspar?

 

Jag räknar på ca 15-20 ås spartid from och med nu.

Mvh

Marcus

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Didner & Gerge är några av de aktiva förvaltare som har visat sig slå index (vilket majoriteten inte gör) men det är väldigt hög risk att enbart ha en fond och den dessutom i småbolag som i detta fall. Att köra barnspar enligt Globala Barnportföljen sprider risken mer över index i hela världen.

https://rikatillsammans.se/ombalansering-i-globala-barnportfoljen-2018/ Denna fördelning kör Jan under 2018, sedan kan du även välja att ha andra fonder såklart men denna fördelning över global, Sverige etc gör att man inte lägger alla ägg i en korg så som man gör om man enbart har svenska småbolag i portföljen. Ska du ha en aktivt förvaltad fond med högre avgift så är just Didner och Gerge ofta med på listor över de bäst presterande fonderna, även om indexfonder med låga avgifter speglar denna bloggs filosofi lite mer.

Lycka till med sparandet och glad påsk!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-21 klockan 10:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.