Fråga kring byte av fonder i portfölj rekommenderad av dig 2016
Sök:

Fråga kring byte av fonder i portfölj rekommenderad av dig 2016

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Micke

ställde för sedan frågan: Fråga kring byte av fonder i portfölj rekommenderad av dig 2016

Hej,
tack för all bra coachning.
Men har jag förstått det här rätt, eller hur ska jag agera då jag så långt som möjligt vill följa dina rekommendationer?

2016: Jag köpte de två bästa av varje kategori i Indexfonder som du rekommenderade.
2017: Skrev du att vi inte behövde ändra någonting i portföljen eftersom fonderna som låg där fortfarande var de bästa.
2018: Ska jag nu sälja samtliga Indexfonder i portföljen för att sedan köpa de två bästa i varje kategori som du rekommenderar i år?

Mvh,
Micke

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Enligt min mening är årets upplaga en fantastiskt bra sammanställning. Bra jobbat Jan, och försök att förtränga osakliga kommentarer.

Fondmarknaden är som bilmarknaden. Nya modeller kommer varje år… Vissa år är förändringarna små och då är det inte värt jobbet att byta. Andra år är förändringarna större och då är det intressant.

I år är kanske ett sådant år. Samtidigt låter du bli är det ingen katastrof. Förra årets fonder hänger väl med, även om jag tycker att SEBs Svenska indexfond är ett bra nytillskott.

Fond 1 och 2 vad gäller globala  indexfonder utgår från samma index. Välj heller därför LF (eller Robur) och SPP.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack. Håller med om din analys. :-)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-23 klockan 19:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.