Fråga om avgift till Global Indexfond
Sök:

Fråga om avgift till Global Indexfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Markus

ställde för sedan frågan: Fråga om avgift till Global Indexfond

Hej har en fundering kring globala indexfonder. När jag till exempel kikar på ”SPP Aktiefond Global A” ser jag på banker som Avanza en total avgift på 0.34% varav förvaltningsavgift 0.3. Kollar man samma fond på Swedbank är givetvis även där förvaltningsavgiften 0.3%. Vad som är den totala avgiften framgår dock inte däremot står köp- och säljavgift på 0.0%. Innebär detta att fonden är 0.04% billigare på Swedbank eller döljer dom den totala avgiften helt enkelt. Vill helt enkelt inte förlora pengar på att jag väljer en ”dyrare” bank.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du tittat på årsavgiften? Avanza visar den totala årsavgiften medan Swedbank möjligen bara visar förvaltningsavgiften (jag ser dock inte SPP aktiefond global på deras sajt).

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hade för mig att man var tvungen att visa totalavgiften men Swedbank visar inte den vad jag kan hitta. Konstigt!

  Men Avanza har billigare fonder med liknande exponering, varför inte välja någon utav dessa istället?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 16:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.