Fråga om Databas
Sök:

Fråga om Databas

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dennis Andersson

ställde för sedan frågan: Fråga om Databas

Hej! I klippet med Arne Talving pratar ni lite om Arnes Excelfiler och i förbi farten rekommenderar du Databas för han. Varför är Datasbas bättre och vart hittar jag det systemet som ni skulle rekommendera?

 

Mvh, Dennis

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En databas är en typ av program, eller egentligen en komponent i ett större datorsystem, lätta att interagera med från programkod (till exempel Python, som är vanligt för enklare dataanalys). Men de går att använda i princip rakt av också. Det du i första hand ska lära dig då är grunderna i SQL och relationsdatabaser.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Observera att databaser är byggda för programmerare. Det kan vara på sin plats att lära dig enklare programmering samtidigt för att få ut mest nytta ur systemet och kunna automatisera sina arbetsflöden.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-30 klockan 20:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.