Fråga om hntering av sparkapital med höga förvaltningsavgifter
Sök:

Fråga om hntering av sparkapital med höga förvaltningsavgifter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christina Ingelsten

ställde för sedan frågan: Fråga om hntering av sparkapital med höga förvaltningsavgifter

Jag har \’slentriansparat\’ genom åren i fonder. Har nyligen börjat läsa på om sparande och inser att allt mitt innehav ligger i fonder med förvaltningsavgifter på 1.3-1.5%. Det är ganska stora belopp. Merparten i ISK men även rena fonder. Efter dessa insikter vill jag nu lägga om mitt sparande. Hur ska jag tänka? Ska jag sälja av fonderna, skatta reavinsten och sen köpa nya, med låg avgift och ha i ISK. Och de som redan är i ISK, kan jag då bara sälja dessa och köpa nya i ett bräde (sparandet är på lång sikt)? Eller ska man låta det ligga kvar och börja på ny kula med nytt upplägg?Tacksam för er input till min nystart!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är du inte nöjd med fonderna så ska du sälja dom. Punkt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-03 klockan 17:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂